ODTÜ KKK Kültür, Edebiyat ve Düşünce Topluluğu

Ses'Siz Dergisi

Kültür, Edebiyat ve Düşünce Topluluğu, kampüsümüzün açıldığı ilk yıllarda kurulan, okulumuzun köklü topluluklarından biridir. Geçen süreç içinde gerçekleştirdiği etkinlikler ile topluluk, kampüsümüzün sosyal ve kültürel hayatında önemli rol oynamıştır. Yıllar içinde birçok yayında katkısı bulunmuş, 2016 yılında bir dergi çıkarmıştır. Derginin ismi "Ses'Siz" olarak belirlendikten sonra konsept ve içerik çalışmalarına yoğunlaşılmıştır. Aynı zamanda, okul ve topluluk içerisinde profesyonel yazı işleri ekibi oluşturmak amacıyla, alanında uzman akademisyenler öncülüğünde bir dizi eğitim ve yazı atölyeleri gerçekleştirilmiştir. Topluluk, bu eğitimler doğrultusunda hem birçok öğrencinin yazım alanında uzmanlaşması, hem de profesyonel bir yazı işleri ekibi kurma hedefinde büyük bir adım atmıştır. Dergimiz "Ses'Siz" insani değerler karşısında ve ayrıştırıcı olan tüm ifadelere karşı ortak bir mecra oluşturarak, tüm arkadaşlarımızın düşüncelerini özgür bir şekilde ifade etmelerine olanak tanıyan bir platform haline gelmiştir. Dergi ilk sayısı ile ciddi başarılar elde ederek Türkiye'nin çeşitli üniversitelerine ve sanat kuruluşlarına yollanmış, geçen süreç içinde çeşitli sanatsal fuarlarda sergilenmiştir.

www.facebook.com/odtuked/

www.instagram.com/kulturedebiyatdusunce/