ODTÜ Su Altı Topluluğu (SAT)

1985 yılında bir grup öğrenci ve akademisyen tarafından kurulan ODTÜ Su Altı Topluluğu (ODTÜ-SAT), dalışı bir amaç olarak görmekten ziyade, Türkiye kıyıları ve iç sularındaki tarihi, kültürel, doğal değerlerin araştırılması, tanıtılması ve korunmasına katkı sağlayıcı bir araç olarak görmüştür. ODTÜ-SAT tarihi boyunca bu amacını gerçekleştirmek için ekoloji, batık ya da mağara araştırmaları gibi konularda çeşitli projeler yürütmüş, bu konularda ki farkındalığı arttırmak adına çeşitli etkinlikler düzenlemiştir. Geçtiğimiz yıl sonunda, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Mersin'de başlatılmış olan "Çöpsüz Deniz" projesinde denizden çıkarılan atıklar geri dönüştürülmek üzere belediyeye verilmiştir. "Dalışa hiçbir şey engel değildir, Ankara bile..." mottosuyla başlatılan "Engelsiz ODTÜ Maviyle Buluşuyor" projesi sosyal farkındalık yaratmayı amaçlamış ve Yılın Etkinliği ödülüne layık görülmüştür. Kurucu üyelerimizden Gökhan Türe'yi anmak adına düzenlenen "Deniz Doğa Su" sempozyumu farklı üniversitelerden değerli akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşmiştir.