Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sağlık ve Rehberlik Merkezi, 1967 yılından beri ODTÜ mensuplarına psikiyatri hizmeti vermektedir. 1982 yılında, bünyesindeki bir psikiyatri uzmanı, bir klinik psikolog, bir psikolog ve bir sosyal çalışmacının yer aldığı Psikiyatri Birimi, günümüzde 11 uzmandan oluşan kadrosuyla, hizmetlerini Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDRM) olarak sürdürmektedir. Ekibimiz, 1 Psikiyatri Uzmanı ve alanında yüksek lisans/doktora derecelerine sahip 6 Klinik Psikolog ve 4 Psikolojik Danışmandan oluşmaktadır. Merkezimiz, 1997 yılında açılan PDRM Matematik Ünitesi ve 1998 yılında açılan PDRM Hazırlık Ünitesi ile 3 farklı yerde konumlanmaktadır. Amacı öğrencilerin zihinsel, duygusal ve sosyal yönden en üst düzeyde gelişmesine katkıda bulunmak ve ortaya çıkabilecek problemlerde koruyucu, önleyici ve sağaltıcı çalışmalar yapmaktır. Bu amaç doğrultusunda merkezimizde psikiyatrik görüşmeler, bireysel görüşmeler, aile ve çift terapileri, konuşma ve dil terapileri yapılmakta ve grupla psikolojik danışma süreçleri yürütülmektedir. Bu hizmetlerin yanında seminerler ve çalışma grupları düzenlenmektedir. Ayrıca verilen hizmetlerin desteklemesi amacıyla psikolojik testler de uygulanmaktadır. Bazı yaşamsal sorunlarda öğrenciler kendilerine yardım edebilecek kaynakları harekete geçiremediklerinde zorlayıcı akademik, bireysel ve sosyal sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedirler. Herkesin hayatında, kişisel, sosyal ya da akademik alanlarda desteğe yönlendirilmeye ya da nesnel bakış açısına ihtiyaç duyduğu dönemler olabilir. Böylesi dönemlerde yaşanan psikolojik sıkıntılar ile ilgili başta öğrenciler olmak üzere ODTÜ mensuplarına yardım etmeyi amaçlayan merkezimizin uzmanları sizi anlamaya ve yardımcı olmaya her zaman hazırdır. Merkezimiz ile ilgili bilgilere internet sayfamız üzeriden ulaşabilir, başvuru, randevu ve ön görüşme ile ilgili bilgileri merkezimizin ve ünitelerimizin sekreterliklerinden edinebilirsiniz.