13. ODTÜ Uluslararası İngiliz Dili Eğitimi Konferansı Yapıldı

ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki Temel İngilizce Bölümü tarafından her üç yılda bir İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen uluslararası konferans 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde yapıldı. Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta KKM'nin tüm alanları sunumlar için kullanıldı. Yurtiçi ve yurtdışından İngilizce öğretmenleri ve öğretmen adayları, sınav yazarları, kitap yazarları, İngilizce öğretmenliği bölümünde okuyan üniversite öğrencileri, araştırmacılar ve yayınevlerinden yaklaşık 600 kişinin katıldığı konferans süresince 5 davetli konuşmacı (plenary speakers) tüm katılımcılara yönelik konuşmalar yaptı, 100'ün üzerinde konuşmacı ile workshoplar düzenlendi, araştırma sonuçlarını paylaşıldı. Bu yıl 'Teaching Beyond Boundaries' ('Sınırların Ötesinde Öğretim') olarak belirlenen tema çerçevesinde, farklı seviyelerde, farklı yaş ve kültür gruplarına eğitim veren İngilizce öğretmenlerine hitap edilerek İngilizce eğitimindeki farklı sorunlardan bahsedilmesi ve farklı çözümlere ulaşılması amaçlandı. Son derece kapsamlı ve davetkar olan ODTÜ ELT konferansı, kendi alanında ülke çapında büyük saygınlık gören, prestijli bir yere sahiptir.