“Hayalim ODTÜ” ve “Benim ODTÜ’m”

Üniversitemizin geçtiğimiz akademik yılda, öğrencilerin sinemayla buluşmasını teşvik etmek amacıyla düzenlediği ve öğrencilerin her türlü (kurmaca, belgesel, animasyon, deneysel vb.) kısa film/video ile başvurabildiği "Hayalim ODTÜ" ve "Benim ODTÜM" kısa film ve video yarışmalarında ödüller dağıtıldı. Lise öğrencilerinin hayalindeki ODTÜ'yü ve genel olarak üniversiteden beklentilerini görmek amacıyla düzenlenen "Hayalim ODTÜ" Kısa Film ve Video Yarışmasında katılımcılar en fazla beş dakikalık videolar hazırlayarak Youtube üzerinden ODTÜ Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (GİSAM) ulaştırdılar. Herhangi bir tür sınırlaması veya senaryo/konu zorunluluğunun olmadığı yarışmada kısa filmleri ön elemeyi geçenler; 22 Nisan 2017 tarihinde ODTÜ'ye davet edilerek KKM'de düzenlenen ödül töreninde ödüllerine kavuştular. İstanbul Arel Anadolu ve Fen Lisesi'nden "Hayalim ODTÜ" filmi ile Beyza Demirbaş; Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden "Hayalinin Peşinde" filmi ile Aleyna Öztürk; Ankara Sincan Lisesi öğrencilerinden "Hedefe Doğru Adım" filmi ile Gürkan Duman, "Hayalim ODTÜ" Kısa Film Ve Video Yarışması Teşvik Ödülüne layık görüldü. ODTÜ GİSAM tarafından üniversitemizi öğrencilerinin gözünden tanımak amacıyla düzenlenen ve tüm ODTÜ öğrencilerine açık olan "Benim ODTÜ'M" Kısa Film ve Video Yarışmasında da ödül alanlar belli oldu. Elemeleri geçen 12 film arasından; Canon 7D + 1855 lens Dijital Fotoğraf Makinesini kullanan ODTÜ İngilizce Öğretmenliği Öğrencisi Şükran Köken, "ODTÜ ve Bir Gün" filmi ile birincilik ödülüne layık görüldü. Kodak SP360 4K 360 derece kamera AQUA Makinesini kullanan Hunain Jawed, "My METU" filmi ile ikincilik ödülü; Samsung Nx3000 16-50mm Dijital Fotoğraf Makinesini kullanan Ege Erdem "Benim ODTÜM" filmi ile üçüncülük ödülü; Samsung Nx3000 16-50mm Dijital Fotoğraf Makinesini kullanan Enes Kılınç, "Ev" filmi ile Sosyal Medya İzleyici Ödülü aldı. Gelenekselleştirilmesi planlanan bu yarışmanın 2018 yılı için başvurular Ekim ayında alınacak. Yarışma filmlerine "benim.odtu.edu.tr" ve "hayalim. odtu.edu.tr" internet adreslerinden ulaşabilir.