ODTÜ’de Lise Ögrencilerine Yönelik Yaz Kampı

Üniversite sınavlarına hazırlanan aday öğrencilere yönelik olarak Ankara kampüsünde düzenlenen yaz kampı bu yıl bilimsel içeriği artırılmış olarak gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Muğla, Adana, Mersin ve Hatay şehirlerinde, ODTÜ'ye en çok öğrenci gönderen 40 liseden 100 öğrencinin davet edildiği kamp için başvuran öğrenciler arasından başarılı öğrenciler seçildi. Haziran ayında düzenlenen ve öğrencilerin üniversite ile lisans programı tercihlerinde yol göstermesi hedeflenen etkinlikte, bölüm tanıtımları ve ziyaretlerinin yanı sıra akademik seminerler ve laboratuvar etkinlikleri yer aldı. Aday öğrencilerin görevli üniversite öğrencileri ile aynı yurtta bir hafta boyunca konakladığı kampta, akademik etkinliklerin yanı sıra öğrenci toplulukları ile çeşitli sosyal kültürel ve sportif etkinliklere de katılan öğrenciler ODTÜ'lü olma imkanını yakaladılar.