ODTÜ’nün İkonları ve ODTÜ’nün Müzeleri Ürün Yarışmalarının İlki Sonuçlandı!

ODTÜDEN mağazamızın ürün gamını öğrencilerimizin tasarımı olan ürünlerle artırmak amacı ile kurguladığımız yarışmaların ilki; Temmuz ayında yapılan jüri değerlendirmesi ile sonuçlandı. "ODTÜ'nün 60'lı, 70'li, 80'li ve 90'lı yıllarına ait ODTÜ ikonları ile ürün tasarımı" ve "ODTÜ'nün müzelerine yönelik ürün tasarımları" başlıkları altında iki ayrı konsept olarak açılan yarışmaya öğrencilerimiz toplamda 74 proje ile başvurdular. Haziran ayında farklı bölümlerden hocalarımızın katılımıyla gerçekleştirilen ön değerlendirme sonrasında 52 proje final değerlendirmesine kaldı. Final değerlendirmesi sonucunda ise dört öğrencimiz ödüle hak kazandılar. ODTÜ'nün İkonları Yarışması'nda birincilik ödülü sahibi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Melih Olça, ikincilik ödülü sahibi Mimarlık Bölümü'nden Hayri Dörtdivanlıoğlu, üçüncülük ödülü sahibi İşletme Bölümü'nden Aykut Aydın ve mansiyon ödülü sahibi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden Gizem Karataş oldu. ODTÜ'nün müzeleri yarışmasına ise çok az sayıda başvuru yapılmış olup, ödüle değer proje bulunamadı. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülü sahibi öğrencilerimiz sırası ile Canon EOS 700D fotoğraf makinesi, İpad Air 2, ODTÜ Uludağ Tesisleri'nde 3 gece konaklama ve ODTÜDEN dükkanından 300 TL değerinde hediye çekinin sahibi oldular. Ödül Töreni; 1 Temmuz'da yapılan ODTÜ Mezunlar Günü'nde, ODTÜDEN mağazamızın yeni yerinin açılış töreni esnasında gerçekleşti. Öğrencilerimize ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök takdim etti. Kazanan öğrencilerimizin ürünleri, önümüzdeki günlerde, ODTÜDEN mağazamızda üzerlerinde tasarımcılarının isimleri ile satışa sunulacak.